2010. május 9., vasárnap

Nyitott szemmel...

Új rovatot indítunk, melyben NEM a scrapbook lesz a téma! :-) Arra gondoltunk, érdemes szétnézni a nagyvilágban és megismerkedni más hobbival is, hátha valaki kedvet kap valami újhoz, valami máshoz... Sőt, talán a scrapbook-ban is hasznosíthatjátok ezeket a dolgokat.

Elsőként Cseresznyéslányt, azaz Mánfai Kingát és az ő hobbiját szeretnénk bemutatni.


Mesélj magadról, kérlek!

Mánfai Kinga vagyok, 21 éves. Abaligeten élek családommal. A Pécsi Tudományegyetem hallgatója vagyok, immáron harmadik éve. Van nekem egy másik felem, akinek sokat köszönhetek!
A cseresznyéslány név is tőle ered. Van egy cseresznye mintás pólóm, és valahogy egy időben ezt „rám ragasztotta”, így lettem cseresznyéslány.
Szabadidőmben szeretek néptáncolni, filmeket nézni, bogarászni, bütykölgetni, császkálni, kirándulni, turizni, vásárolni, barátnőzni, forraltborozni/limonádézni, korzózni, heverészni, fűben feküdni, fényképezni, fagyizni, strandon dinnyét enni, hogy a lé lecsorog a könyökömön, népzenét hallgatni, táncházba/folkkocsmába járni, rosézni, koncertre menni, és még ezer más dolgot. Amit nem szeretek: unatkozni.
Több mint 15 éve néptáncolok, mostmár hatodik éve a Misina Néptáncegyüttesben. E nélkül aligha tudnék élni. Nagyon szeretem. A zenéket, a táncokat, a viseleteket, a mintákat, a csujogatásokat… Fontosnak tartom a hagyományok őrzését.
Ja, és nagyon szeretem a fülbevalókat. Mindenfélét: szépet, idétlent, kicsit, nagyot… Van is egy rakás :)

Mesélj a hobbidról!

Több mint egy éve készítek süthető gyurma ékszereket. Előtte rengeteg technikát kipróbáltam. Szinte tényleg mindent, egészen kiskoromtól fogva. Mindig saját kezűleg készítettem ajándékokat, illetve az ékszereim nagy részét, meg szerettem a ruháimat, és a szobámat is feldobni 1-1 egyedi dologgal. Ez a mai napig így van, csak a korom előre haladtával azt hiszem kicsit finomodott a stílusom – de ez így van rendjén.
Végül leragadtam a süthető gyurmánál. Illetve a leragadás talán erős kifejezés, hiszen most is foglalkozok mással is, de ez nagyjából állandósulni látszik. A gyurma elég nagy szabadságot ad: szabadon játszhatok a színekkel és formákkal, ha mégsem tetszik, csak összegyúrom. Nehéz két egyforma dolgot elkészíteni, de nem is nagyon szeretek. Örülök a megrendeléseknek is, de leginkább akkor, ha valami új, merész dolgot kérnek, ami kihívást jelent. Egyébként pedig az a legkedvesebb nekem, amikor a fejemből kipattanó ötleteket valósíthatom meg, pláne ha olyanra sikerül, ahogy elképzeltem. Ennél már csak az nagyobb öröm, ha az az alkotás másnak is tetszik és örömet okoz.
A legnépszerűbbek talán a sütis ékszerek (muffinok, torták, nyalókák), de nagyon szeretek gyümölcsöket, állatokat, vagy idétlen használati is tárgyakat megformázni.
Mostanában pedig nagyon szívesen dolgozok gyapjúfilccel. Kitűzőket, brossokat, kulcstartókat hímzek és varrok, esetleg gyurmával kombinálom őket. Ez is kedves időtöltés.

Érdemes szétnézni Kinga blogján, mert csodaszép dolgokat láthattok ott.
Kinga Meska-boltjában pedig meg is vásárolhatjátok ezeket a cuki csecsebecséket.

Kinga, köszönöm, a vendégünk voltál! :-)

Kuznyec

6 megjegyzés:

Szilvi írta...

Szívesen nézelődök Kinga blogján, így örülök, hogy itt is olvashattam róla.
Nagyon szimpatikus csajszi!Köszi a vele készült interjút.
További jó munkát neki!:-)

Tinci írta...

Nagyon örülök,hogy többet megtudhattam Szilviről! Már jártam a blogján,nézegettem a dolgait, nagyon tetszenek az ékszerei. Köszi,hogy bemutattátok őt nekünk!

Bea írta...

Nagyon tetszik ez az ötlet, úgy gondolom, hogy akit egyszer beszippantott egy kreatív hobbi (mint pl. bennünket a scrap), az nyitott sok minden másra, szívesen nézelődik a neten, vagy akár meg is próbálja.

Janka írta...

azta!!! örülök, hogy megismerkedhettem Kingával, mert hihetetlen dolgokat készít. a dolgai láttán abszolút kedvet kaptam hozzá, hogy kipróbáljam :) Köszi!

éva judit írta...

Én is nézegettem Kinga blogját,nagyon tartalmasnak találtam,igazi blog az életéről

Steve Finnell írta...

you are invited tofollow my blog