2010. március 7., vasárnap

Vendégünk: Maria (MaryPop Designs)! Our guest: Maria (MaryPop Designs)!

Engedjétek meg, hogy bemutassam vendégünket, Maria-t!

Let me indroduce our guest, Maria!

First of all tell us about yourself, please! (your real name, where do you live, about your family, job…)

In real life I`m Maria Popielewicz, I am a wife and mum to 4 years old son Paul but I really hope that our family will be bigger… We live in Warsaw, capital city in Poland. This year is so bizarre for me because in a few days (April 1st) I will have 30th birthday. I am a journalist in a daily newspaper. Writing, scrapbooking, photography and interior design are my biggest passions.

Először is mesélj magadról, kérlek! ( mi a valódi neved, hol élsz, a családodról, a munkádról...)

Maria Popielewicz vagyok, feleség és a 4 éves Paul mamája, de nagyon remélem, hogy a családunk gyarapodni fog... Varsóban élünk, Lengyelország fővárosában. Ez az év nagyon bizarr a számomra, mert néhány nap múlva (április 1-én) lesz a 30. születésnapom. Egy napilapnál vagyok újságíró. Az írás, a scrapbook , a fotózás és a belsőépítészet a legnagyobb szenvedélyem.

When did you start Digital Scrapbooking?

I don`t remember exactly when I discovered world of digital scrapbooking, but I remember that I spend many hours learning how to use Photoshop, I made 3 or 4 scraps and I abandoned it for few months. In November 2008 I discovered polish scrapforum and I got totally addicted to it.

Mikor kezdtél a digitális scrapbook-kal foglalkozni?

Nem emlékszem pontosan, hogy mikor fedeztem fel a digitális scrapbook világát, de emlékszem, hogy órákat töltöttem a Photoshop használatának tanulmányozásával, csináltam 3 vagy 4 oldalt. aztán néhány hónapra abbahagytam. 2008. novemberében felfedeztem egy lengyel scrapfórumot és totálisan függő lettem.

Do you listen to music while you scrap and if so what?

No, I don`t. I love silence. I love to make scraps or kits in the night when my husband and son are sleeping… Then I turned off the tv, radio… Sometimes I have glass of white wine… This is the best atmosphere for me to scrap and design.

Szoktál zenét hallgatni, miközben szkreppelsz? Ha igen, milyet?

Nem, nem hallgatok. Szeretem a csendet. Éjjel szeretek oldalakat vagy készleteket készíteni, amikor a férjem és a fiam már alszik. Aztán kikapcsolom a tv-t, rádiót... Néha fogok egy üveg fehér bort... Nekem ez a legjobb légkör a scrap-hez és a tervezéshez.

How long does it take you to make one scrapbook page?

It depends… But I think mostly it takes me around one hour. But I have some kits of great designers which was so great that I made a page in a few minutes with it… But when I a page as a gift for somebody I`m spending on a page 3, 4 hours…

Mennyi időt vesz igénybe egy scrapbook oldal elkészítése?

Ez attól függ... De azt hiszem, általában egy órát vesz igénybe. Van néhány készletem nagy dizájnerektől, amelyek annyira klasszak, hogy azokból néhány perc alatt elkészítettem egy oldalt. Ha valakinek ajándékba készítek egy oldalt, akkor 3-4 órát is eltöltök vele.

What three digital products you couldn't live without?

That`s difficult question! Hymmm I think it would be flowers, papers and ribbons. I really love textures papers which are simple and clean, beautiful real flowers and swirled ribbons which are giving the life to the page.

Melyik az a három digitális termék, ami nélkül nem tudnál élni?

Ez nehéz kérdés! Hmmm, azt hiszem, ezek a virágok, a papírok és a szalagok. Igazán szeretem a textúrált papírokat, amelyek egyszerűek és tiszták, a szép, realisztikus virágokat és a kacskaringós szalagokat, amelyek életet adnak az oldalnak.

What is your favorite layout and why?

Again it`s a difficult question, because I really love all my pages. I`m always put all my heart to each page… Of course my favorite pages are these where there is my son Paul… When I`m looking on my gallery I think I like the most is “Dream”. It`s old page, but it was first page which was posted in Gallery Standouts on DST. Then I believed that I could make beautiful good pages…

Melyik a kedvenc oldalad és miért?

Még egy nehéz kérdés, mert valóban az összes oldalamat nagyon szeretem. Mindig beleadom a szívemet minden oldalba. Természetesen a kedvenceim azok, amelyeken a fiam, Paul van... Ha végignézem a galériámat, azt hiszem, leginkább a „Dream” címűt szeretem. Ez egy régi oldal, de ez volt az első, ami bekerült a DST-n a Gallery Standouts-ba. Akkor elhittem, hogy szép és jó oldalakat készítek...


Dream

Story time

My boy

Paris

Fun

Where do you get your inspiration?

From photographs and kits… When I make a page I want to match a photo and a kit. I didn`t make a lifts but of course I love to look at pages made by great scrappers. Their pages certainly inspire me and give me some ideas to make my pages.

Honnan merítesz inspirációt?

A fotókból és a készletekből. Amikor egy oldalt készítek, meg akarom találni az összeillő fotót és készletet. Nem liftelek, de természetesen szeretem a nagy szkrepperek oldalait nézegetni. Az oldalaik feltétlenül inspirálnak és ötletet adnak a saját oldalaimhoz.

What is your favorite style in scrapbook?

ooks like real.
Generally I love everything which is unique, delicate, chic and l

Melyik a kedvenc scrapbook stílusod?

Általában mindent szeretek, ami különleges, finom, elegáns és élethű.

What do you see at first time on a scrapbook page?

A paper. This is the most important for me to start. Even I already have a great photo - first I have to choose the most beautiful paper. Sometimes I`m changing it in the end, but papers are the most important thing when I want make a page. When kit doesn`t have papers that I really like I can`t page a page… When I choose a paper at once I see all my page, I have my idea of page. Than I`m just putting elements, word art etc.

Mi az első dolog, amit megnézel egy scrapbook oldalon?

A papírt. Nekem ez a legfontosabb . Ha már van egy jó fotó, akkor már csak a legszebb papírt kell kiválasztanom hozzá. Néha cserélgetem a végén, de a papírok a legfontosabbak, ha egy oldalt akarok készíteni. Ha a készletben nincs olyan papír, ami igazán tetszene, nem tudok oldalt készíteni belőle... Ha kiválasztom a papírt, rögtön látom az egész oldalt, rögtön van ötletem az oldalhoz. Aztán már csak elemeket, wordartokat kell hozzáraknom...

How often do you create a new kit?

I`m trying to make 2 new kit in a month. Of course it depends from time I have to do it. I`m a mum, I have a job that requires a lot of time from me. Every single spare minute I`m spending on designing, making scraps, looking for inspirations and talking about designing…

Milyen gyakran készítesz új készletet?

Próbálok havonta kettőt készíteni. Természetesen attól függ, van-e elég időm rá. Anya vagyok, munkám van, ami sok időt követel. Minden egyes szabad percemet tervezésre, oldalak készítésére, isnpiráció keresésére fordítom.

What is your inspiration when you are making a new kit? <!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
From everything around me… Sometimes it`s a picture in TV, a photo, sometimes a flower or just beautiful thing – a box, glass or a candle… I`m a delicate person and sensitive to beauty around me.

Mi inspirál, amikor egy új készleten dolgozol?

Minden, ami körülvesz. Néha egy kép a tv-ben, egy fotó, néha egy virág vagy egy-egy szép dolog – egy doboz, egy üveg vagy egy gyertya... Érzékeny ember vagyok és fogékony vagyok a szép dolgokra.
Thank you so much, Maria!
Köszönöm, Maria!


Kihívás / Challenge

Látogass el Maria blogjára és galériájába, meríts inspirációt az alkotásaiból és készíts egy oldalt! Használhatod a blogján található freebie-ket is!
Visit Maria's blog and gallery, find inspiration in the works and create a page! You can use the blog freebies!
Ha elkészült az oldalad, töltsd fel a galériádba vagy a blogodra, aztán gyere és linkeld be nekünk a megjegyzés mezőbe.
When you've finished your page, upload your galleries or blog, then leave the link  in the comment box.
A határidő: 2010. március 31.
A nyeremény: 3 kupon Maria-tól!
The deadline: 2010. March 3.
The prize: 3 coupon from Maria!
Jó szkreppelést!
Kuznyec

10 megjegyzés:

Janka írta...

Jaj, de jó! Szeretem ezeket a miniinterjúkat, mert kicsit közelebbről is megismerhetjük a nagyokat :) Köszi, hogy elhoztátok nekünk!

Mystique Designs írta...

Awesome my friend :) I know you, but this is very nice interview :D Hugs for you girls ;)

altalena írta...

Köszönöm az interjút! Nagy élvezettel olvastam, mint eddig is! Örülök, hogy megismerhettem Maria-t!:)

Kriszta (hozak) írta...

Köszi az intrjút!

Angi írta...

Hi Maria!

Great interview. You make lovely pages yourself! You are so talented and busy.

Thank you for sharing yourself with us.

Secima írta...

Elkészült az oldalam. MaryPop - Eyes oldalából inspirálódtam. Köszönöm a lehetőséget. http://galeria.scrapbook.hu/showimage.php?i=12306&catid=member&imageuser=92

Kriszta írta...

Én is készítettem egy oldalt amit itt megnézhetek:
http://krisztaanyu.blogspot.com/2010/03/blog4scrap-kihivas.html

Köszönöm az interjút és a lehetőséget is.

Lululu írta...

Sziasztok! Nem volt egyszerű nekem MaryPop-ot liftelni, mert nagyon más stílus, de megpróbáltam.
Itt látható:
http://csillulu.blogspot.com/2010/03/kicsit-mas-stilus.html

Évi írta...

Elkészültem én is egy oldallal, nem igazán hasonlít az eredetire. Itt megtaláljátok:
http://adamkoe.blogspot.com/2010/03/blog4scrap-kihivasra.html

Krisz írta...

Elkészültem én is.
http://yantra-art.blogspot.com/2010/03/marypop-scraplift-blog4scrap-kihivas.html

köszi a lehetőséget! :)