2009. november 7., szombat

Vendégünk: Nagy Judit (Szunyó Designs)!!! Our guest : Judit Nagy (Szunyo Designs)!!!

Engedjétek meg, hogy bemutassam vendégünket Nagy Juditot!

Let me introduce our guest Judit Nagy!



Először is mesélj magadról kérlek!

Nagy Judit a valódi nevem, de a blogomon Szunyóként szerepelek. Háromgyermekes anyuka és feleség vagyok. Emellett matematika-fizika-informatika tanárként oktatom a középiskolásokat, jelenleg félállásban. Szerettem volna a középiskola után rajzzal és matematikával foglalkozni, de ez az akkori kötelező szakpárosítások miatt meghiúsult. Így a rajz maradt egy hobbi. Emellé később társult az informatika, (ebből szakma is lett) varrás és foltvarrás, az üvegfestés. Néha még kötök is, de minden kreatív hobbi érdekel.

First of all tell us about yourself, please!


My real name is Judit Nagy, but on my blog acting is Szunyo. I am wife and mother 3 children. In addition, I teach math-physics-informmatics in a highschool, as a half-time job. After highschool I wanted to learn math and drawing (arts) together, but it was not possible that time. So drawing reamined a hobby. Such a later: informatics, sewing and patchworking, glasspaiting. And sometimes knitting. I like every kind of creative hobbies.

Mikor kezdtél el a scrapbook-kal foglalkozni?

2007. januárjában kezdtem, amikor felhívták a figyelmemet a scrap.hu portál elődjére. Hamarosan regisztráltam és ezzel lett egy új hobbim.

When did you start Scrapbooking?

January 2007, when somebody called my attention to scrap.hu portal. Soon I registered and found a new hobby.

A digitális, vagy a hagyományos formáját szereted jobban?

Sokáig csak digitálisan dolgoztam, mert a gyerekeim túl kicsik voltak ahhoz, hogy a kellékeket ne hordják szanaszét. Utóbbi egy évben a hagyományosba is belekóstoltam, onnan inkább minialbumokat vagy képeslapokat készítek és nem 30x30-as oldalakat. Mindkét formának megvan a maga szépsége, nehézsége.

Do you prefer digitalscrap or, the traditional forms?

For a long time I created digital works only as my children were too young to keep SB materials out of their reach. In the last year I tasted traditional form also, mainly minibooks and postcards, not 30x30 size pages. Both forms have its own beauty and difficulty.

Milyen gyakran készítesz scrapbook oldalt?

Sajnos kevesebbszer, mint amennyi ötlet már a fejemben van. Elég sokáig tart 1-1 oldal elkészítése, a minialbumokról ne is beszéljünk! Még nem volt oldal ami 1 nap alatt elkészült volna;)) A képeslap persze más...

How often do you create a new scrapbook page?

Unforunately no as often as many ideas I have in my mind. It takes long to create a page, and not to mention minibooks. There was no page finished within a day. Postcards are faster to create...

Szoktál zenét hallgatni szkreppelés közben?

Mindig hallgatok zenét. :)) Rációból, cd-ből, valaminek szólnia kell.

Do you listen music while you scrap and if so what?

I'm always linstening to music. :)) Radio, cd, something must be heard.

Mennyi időt vesz igénybe egy scrapbook oldal elkészítése?

Képeslapok hamar megvannak, 1-1 délután vagy 1-1 este. Minialbumok hetekig is tarthatnak. A digitális oldalak is 2-3 napig készülnek, mert ritkán vagyok elégedett az első elrendezéssel és persze ott a család is...;))

How long does it take you to make one scrapbook page?

Postcards are ready in an afternoon or in an evening. Minibooks could las for weeks. Digital pages are made in 2-3 days as rare to be content with the first layout and there is my family also... ;))

Honnan merítesz inspirációt?

A "klasszikusok" alkotásait nyomon követem, de legtöbbször saját elrendezéseket valósítok meg.

Where do you get your inspiration?

I follow "classicals" with attention, but usally implementing my own arrangement ideas.

Melyik a kedvenc scrapbook stílusod?

Nehezen lehet meghatározni. Kicsit szögletes elrendezés, kevés virággal:P, kevés kommenttel, sokszor valami fém kiegészítővel. Nem nagyon szeretek fényképezett elemeket használni, ha igen, akkor úgy, hogy papírra nyomottnak tünjenek. Valahogy úgy határoznám meg, hogy olyanok a digitális oldalaim, hogy hagyományosak is lehetnének. :))

What is your favorite style in scrapbook?

Hard to decide. A bit angled layout with few flowers :P, short comment and some kind of metal embellishment. I don't really like to use photos, but if I use them I'd like them to look like vignettes. I'd say that my digital pages could be traditionals too. :))

Mi az amit először megnézel egy scrapbook oldalon?

Az elrendezés vagyis az összbenyomás. :)) Mennyire emeli ki a fényképet a többi kiegészítő. Aztán szeretem a színeket, színkombpinációkat elemezgetni vagy az alkalmazott apró trükköket.

What do yuu see at first time on a scrapbook page?

Arrangement, general ipression. :)) How the photo is enhanced by other embellischments. Then I love the colors, analysing color sets and small tricks applied.

DT tag is vagy! Mikor kezdődött? Mesélj erről kérlek!

A DT-tagság Simonnál tavaly december végén kezdődött. Nagyon szeretem a bélyegzőket, ezért -akkor még főleg digitális alkotóként- neveztem a DT kihívásra. Az eredmény engem lepett meg a legjobban és nagyon boldog voltam, hogy beválasztott a DT-jébe. :))

You're also DT member! When did it start? Tell me about this, please!

Started last December at Simon. I really like stamps, so - as a mainly digital scrapper at that time- applied for the DT call. I was very surprised at being chosen, and was very happy also. :))

Mióta készítesz scrapbook készleteket?

2007. június 25-én tettem fel a blogomra az első "készletet" , egy freebie magyar abc-t. Ettől számítom a készletek készítését.

How long have you prepared scrapbook kit?

June 25. 2007 I published my first "kit" to my blog: a hungarian abc freebie.

Milyen gyakran készítesz új scrapbook készletet?

Előadóként kötelezettségeim is vannak, hogy havonta legalább 2 készlettel kijöjjek, ez néha épp csak összejön, máskor tudok előre is dolgozni, a család ügyeitől függően.

How often do you create a new kit?

As a seller I must create at least 2 new kits per month. Sometimes it's hard to complete, sometimes I can do it in advance depending on family matters.

Mi inspirál amikor egy scrapbook készleten dolgozol?

Érdekes módon sokszor egy fénykép. Amit fel szeretnék használni a készlettel. Gyakran fordul elő, hogy a gombhoz keresem a kabátot. Párhozamosan készül a saját demo-oldalam és maga a készlet. Gondolkodom, hogy mit lehetne még rátenni a képre és azt elkészítve, az elem bekerül a készletbe.

What is your inspiration when you are making a new kit?

Interesting, but many times it's a photo I want to use with my future kit. Often I search for the coat to a button. My own demo page and the kit itself are in construction side by side. Thinking about what extras to put to the page and the created element gets to the kit.

Akrilbélyegző készítéssel is elkezdtél foglalkozni! Mesélj erről kérlek!

A bélyegzés is régi szerelem, gyerekkoromban minden aktuális mesenyomda megvolt, ebből már csak a boszorkány maradt meg. (Azért nem volt akkoriban nagy választék. ;)) Maga a gyártás szintén egy régi ötlet, amit pihentettünk egy darabig, lévén semmi, de semmi ilyen irányú tapasztalatunk nem volt. Júniusban úgy gondoltuk társammal, Tündével, hogy belevágunk. Ebből lett a Creatiwitches.

You have also started to deal with acrilyc stamps. Tell me about this, please!

Stamping is my old love, in my childhood I have all the fable stamps (there was not a wide variety at that time). The only one still survied is the witch. :) Production itself was an old idea, put to the parking lane, as we had no business experience. In june with my partner, Tünde, we thought that it's the time to launch, and this led to the CreatiWitches.

Melyik a kedvenc oldalad és miért?

Mint a legtöbbünknek, épp a legutolsó oldal a kedvenc. A sünis fénykép egyébként is olyan kellemes emlékeket ébreszt, hogy másodjára dolgoztam fel.

What is your favorite layout and why?

As for many of us: the last one. This is the second time I've used this hedgehog picture, I have pleasant memories about it.




Sünivel

Szunyó alkotásai:

Szunyo's pages:


Húsvéti locsolkodás


Nagy utazás


Napsütés


Szánkózás

Szunyó blogja - Szunyó's blog

Szunyó galériája - Szunyó's gallery
Szunyó galériája: Two peas in a bucket - Szunyó's gallery: Two peas in a bucket

Szunyó shopja: DigitalScrap Ink - Szunyó's shop: DigitalScrap Ink

Szunyó, köszönöm az interjút!

Szunyo, thank for the interview!

Kérlek válassz egyet az oldalaid közül a scraplift kihívásunkhoz!

Ezt a tavalyi hercegnős oldalt választom.

Please, choose one of your LO's for our scraplift challenge!

I choose this princess page from last year:

Hercegnők

Kihívás - Challenge!!!

A scraplift kihívásunkhoz az oldal Szunyó Hercegnők című oldala. Az alkotásodat ne felejtsd el belinkeln ia megjegyzés mezőbe! Kérlek töltsd fel a kihíváshoz tartozó topicba is a B4S fórumon!

The LO for our scraplift challenge: Szunyo's page: Hercegnők. Don't forget to link us up in the comment field!


A határidő november 30!

The deadline 30. November!

A legjobb alkotás egy Szunyó által felajánlott 5 dolláros kupont kap a DigitalSrap Ink Shop-ba.

The best page get a 5 dollar coupon by Szunyo offered by DigitalScrap Ink Shop.


Jó szkreppelést!

Happy scrapping!

Csuti


10 megjegyzés:

Erke írta...

Nagyon tetszett az interjú. Örülök, hogy nem kell mindig a szomszédba menni érdekes témáért:)

Eszter(beszteri) írta...

Nagyon tetszett az interjú, a kihívásra választott oldalba pedig egyenesen beleszerettem. Jövök...! :)

BoBo írta...

Nagyon jó interjú, örülök, hogy a DSD alkalmából az első magyar designert mutattátok be:-))

Anikó írta...

Jó volt az interjú!
Elkészült oldalam itt:
http://galeria.scrapbook.hu/files/3/2/5/palvinkadesigns_poetic_paper-_5.jpg

Lululu írta...

Sziasztok!

Készítettem egy oldalt erre a kihívásra. Íme a link:

http://csillulu.blogspot.com/2009/11/blog4scrap-kihivasara-keszitett-egyben.html

Baba írta...

én is elkészültem az oldalammal
http://i1004.photobucket.com/albums/af168/bnczdmlnd/szunyo.jpg

Kriszta írta...

Egy kicsit késve, de még időben elkészültem én is az oldalammal:
http://krisztaanyu.blogspot.com/2009/11/blog4scrap-szunyo-kihivas.html

Köszönöm a kihívást és az interjú is nagyon jó volt. Jó magyar "dizájnereket" is megismerni.

Bíró Ágnes írta...

Talán még én sem késtem le róla? Éjjel már nemvolt energiám belinkelni ide.
Ezt az oldalt készítettem.

http://img268.imageshack.us/img268/1656/spiritpapazsombi.jpg

Az interjút már korábban is olvastam de most még egyszer. Nagyon tetszett. Jó magyar dizájnereket megismerni. Köszi!

csuti írta...

Nagyon szép oldalak készültek a kihívásra, mindenkinek köszönjük!

Eszter(beszteri) írta...

Az utolsó pillanatban, de végül én is itt vagyok.
Az oldalam pedig itt található.