2009. január 1., csütörtök

Új vendégünk: Dawn Vander Stoep (Createwings Desings) - Our new guest: Dawn Vander Stoep (Createwings Designs)

Engedjétek meg, hogy bemutassuk Nektek az egyik legnagyobb dizájnert és szkreppert, aki egy csodálatos ember!

Let us introduce you one of the biggest designer and scrapper, who is an amazing person!



Dawn Vander Stoep a blog4scrap vendége!



First of all tell us about yourself, please! (your real name, where do you live, about your family, job…)

My name is Dawn Vander Stoep and I live in Washington State about 30 minutes from Seattle. I have been digital scrapbooking since April of 2007. I have been married to my college sweetheart and best friend for over 11 years and we have two young boys my oldest is almost 4 and my youngest is 17 months. Before I had children I worked as a graphic designer for 6 years for a printing company. I designed things like company logos and promotional items. I did not enjoy this type of design very much as it was limiting. I really enjoy photography and creating mixed media art. After having my first son, I was able to become a stay at home mom. This was the start of my journey to where I am now. I started a baby photography business and then I discovered a strong passion for digital scrapbooking. This new found creative outlet combined everything I loved; my family, photography, art, and graphic design. Once I started I never looked back! After my youngest son turned one I decided I could start designing and I have really enjoyed this new adventure very much and I feel I have finally found the perfect job.


Először is mesélj magadról, kérlek! (valódi neved, hol élsz, családod, foglalkozásod…)


A nevem Dawn Vander Stoep és Washington államban élek 30 percre Seattle-től. 2007 áprilisa óta scrapbookozok. Több, mint 11 éve mentem férjhez főiskolai kedvesemhez és legjobb barátomhoz, van két kicsi fiam, az idősebb majdnem négy éves, a fiatalabb 17 hónapos. Mielőtt gyermekeim lettek, grafikusként dolgoztam 6 évig egy nyomdában. Céges logókat, reklámokat terveztem. Nem nagyon szerettem ezt a formáját a tervezésnek, mert korlátozva volt. Nagyon élvezem a fényképezést és a vegyes médiaművészeteket. Amikor megszületett az első fiam, lehetőségem volt itthon maradni. Ez volt a kezdete az utazásnak oda, ahol most vagyok. Babafotózással kezdtem foglalkozni és aztán felfedeztem a digitális scrapbooking iránti erős szenvedélyt. Ez az új kreatív kikapcsolódás egyesíti mindazt, amit szeretek: a családomat, a fotózást és a grafikai tervezést. Ha egyszer elkezdtem valamit, soha nem néztem vissza! A második kisfiam születése után fordulat következett: eldöntöttem, hogy elkezdem a tervezést és valóban nagyon élveztem ezt az új kalandot és úgy éreztem, végre megtaláltam a tökéletes munkát.

Do you listen to music while you scrap and if so what?


I used to listen to music more when I scrapped, but this past year I purchased my first laptop and this has given me a lot more freedom to work in many different places than I would normally. I now a couple of times a week go to a local coffee shop and work a few hours during the day. I also do a lot of scrapping/designing at home after my kids go to bed and watch tv while working since I’m addicted to some shows!


Szoktál zenét hallgatni szkreppelés közben és ha igen, milyet?


Korábban többször hallgattam zenét, amikor szkreppeltem, de a múlt évben megvettem az első laptop-omat és ez sokkal több szabadságot adott nekem arra, hogy különböző helyeken dolgozzak, mint azt egyébként tehettem. Most egy héten többször is elmegyek egy helyi kávézóba és néhány órát dolgozom naponta. Sokat szkreppelek/tervezek otthon is, amikor a gyerekeim lefekszenek és tv-zés közben is dolgozom, mióta néhány show megszállottja lettem.

How long does it take you to make one scrapbook page?


I get all caught up in the small details so I feel like it takes me forever to create a page. On average 4 hrs per page but I’m getting faster these past few months. For me it sometimes choosing the photo can take a lot of time.


Mennyi időt vesz igénybe egy scrapbook oldal elkészítése?


Néha belebonyolódok az apró részletekbe, így úgy tűnik, hogy az örökké valóság telik, mire megalkotok egy oldalt. Átlagosan oldalanként négy óra, de az utóbbi néhány hónapban gyorsabb lettem. Néha a fotó kiválasztása veszi el a sok időt.

What three digital products you couldn't live without.


I love unique papers that are full of texture and depth. I really love any type of element spray with a bit of sparkle in it. I love to ad a bit of magic to almost all my pages. Also some type of natural element that lets me use it for layering… like leaves and such.


Mi az a 3 digitális termékek, ami nélkül nem tudsz dolgozni?


Szeretem a különleges papírokat, amelyek erősen textúrázottak. Igazán szeretem a permetek minden fajtáját egy kis csillogással. Szeretek egy kis varázst adni az oldalaimnak. Néhány természetes elemet is szoktam használni, mint a levelek és hasonlók.


What is your favorite layout and why?


This is such a hard question. I’m going to pick two and that is because they are a set. My first one is called ”Hatch” and I love this one because of the idea. I made my son hatching out of an egg and I just love how it all turned out. I had to try a few different photos to get it to look real and I find that page to be one of my most unique ideas. I also did a sequel to it called “Baby Chick” I’m really proud of this page because I took the photo in my studio of my son sitting in the nest of feathers. I was so happy with that photo and then creating the fantasty world around it was so exciting for me.


Melyik a kedvenc oldalad és miért?


Ez egy nehéz kérdés, kettőt emelek ki, mivel a kettő egy szett.

Az első a „Hatch” és ezt az ötlet miatt szeretem. Úgy csináltam, mintha a fiam kikelne egy tojásból és tetszik ahogy kialakult. Kipróbáltam néhány különböző fotóval, hogy valósághű legyen és ezt az oldalt tartom az egyik legegyedibb ötletemnek. Elkészítettem a folytatását is, a Baby chick-et. Igazán büszke vagyok erre az oldalra, mert a saját stúdiómban készítettem ezt a fotót a fiamról, aki egy tollfészekben ült. Nagyon örültem ennek a fotónak és izgalmas volt kreálni köré egy fanázia világot.

Baby Chick





Hatch



My pure innocence







Where do you get your inspiration?


My children inspire me most and the photos I take of them. I also find inspiration in the kit I’m making a page with and love the challenge of matching the perfect photo with it.


Honnan jön az inspiráció?


A gyermekeim inspirálnak leginkább és a róluk készült fotók. Abban a készletben is találok inspirációt, amit éppen használok és szeretem a kihívást, hogy megtaláljam a tökéletes fotót hozzá.


What is your favorite style in scrapbook?


I would say my favorite style is fantasy pages. I really enjoy the creative freedom of making a world and putting my sons in them. I ove all the detail work and layering.


Mi a kedvenc scrapbook stílusod?


Azt mondanám, hogy a kedvenc stílusom a „fantasy”. Igazán élvezem azt a kreatív szabadságot, hogy alkossak egy világot egy belehelyezzem a fiaimat. Szeretem a munka minden részletét.


What do you do first when you make a scrapbook page?


I usually first start with the photo that I think will work well with the kit. I will also pick out the frame or main element that I want to work with. Then I will even open up many of the background papers and put them behind it all and pick the one I like the best or even blend them together to get the look I’m after. I find actually opening the papers and trying them can really help see what works or not.


Hogyan kezdesz hozzá egy scrapbook oldal elkészítéséhez?


Általában a fotóval kezdem, amiről úgy gondolom, hogy illik a készlethez. Kiválasztom a keretet és a fő elemeket is, amikkel dolgozni akarok. Aztán több hátteret is megnyitok és behelyezem mögéjük és kiválasztom az egyiket, ami a legjobban tetszik vagy összemosom őket. Valójában a papírok megnyitása és kipróbálása is segít eldönteni, hogy vajon jó-e vagy sem.

How often do you create a new kit?


My goal is to produce one kit per month. I’m hoping to be more consistent this year at meeting that goal and also trying to release a few small things during the month too.


Milyen gyakran készítesz új készleteket?


A célom az, hogy havonta készítsek egy készletet. Remélem, az idén következetesebb leszek a cél elérésében és megpróbálok havonta néhány kisebb dolgot is készíteni.

What is your inspiration when you are making a new kit?


I find inspiration everywhere. I’m always looking at the things around me and thinking would that work for one of my kits. I take a lot of photos of all kinds of things and I also love to surf art sites for inspiration.


Mi inspirál egy készlet megalkotásánál?


Mindenhol találok inspirációt. Mindig figyelem magam körül a dolgokat és azon gondolkozom, hogy megfelel-e valamelyik készletemhez. Rengeteg fotót készítek mindenféle dologról és szeretek a művészeti oldalakon is szörfözni.


Köszönöm, Dawn! Thanks, Dawn!



Dawn DST galériája / Dawn's gallery on DST

Dawn blogja / Dawn's blog

Dawn készletei az Oscraps.com-on / Dawn's store at Oscraps.com


Ez lenne az én kis újévi meglepetésem az olvasóink számára! Remélem, tetszett az interjú. Ha valakit megihlettek Dawn képei, kérem, mutassa meg nekünk!

Boldog új évet és jó szkreppelést!

Kuznyec






4 megjegyzés:

Hámos Beáta (betsie) írta...

Köszönöm ezt a fantasztikus újévi meglepetést! Nagyon szuper volt az interjú és nagyon tetszenek Dawn oldalai! Nagyon inspirálónak találom!

Thanks for this fantastic new year surprise! The interview was super and I love Dawn's pages a lot! I find them very inspiring!

pavelancsika írta...

Szuper meglepi! Imádom a munkáit.
Köszönöm. :)

Névtelen írta...

Thank you so much for the wonderful interview and opportunity! I'm so happy and really appreciate it. I wish you all a fantastic New Year filled with happiness and good health.... May all your dreams come true!

((hugs))

Dawn

sausan írta...

YAY Dawn you sweetheart! Gorgeous interview! TY so much !!